U jednom od bastiona stranke: SDS izgubio skupštinsku većinu u Ugljeviku

SDS je izgubio skupštinsku većinu u Ugljeviku, jednom od bastiona te stranke. Petar Radovanović nije više mogao sa svojim dosadašnjim stranačkim drugovima, pa je istupio je kluba odbornika SDS-a.

“Novu skupštinsku većinu u Ugljeviku čini šest odbornika SNSD-a, dva odbornika ispred NPS-a, dva odbornika Demosa, jedan odbornik Socijalističke parije i jedan odbornik SDS-a koji je prešao u novu skupštinsku većinu. Indikativno je to što je načelnik iz Ugljevika iz SDS-a izgubio od svog odbornika skupštinsku većinu koji je nezadovoljan vlašću u Ugljeviku, bahatim ponašanjem, nerazvojnim ponašanjem, nerazvojnim budžetom, netransparentnim budžetom”, kaže Milutin Tasovac, predsjednik OO SNSD Ugljevik.

Aktuelni načelnik Vasilije Perić tvrdi da nije iznenađen. Iako više nema podršku većine u Skupštini opštine, kaže da stvar još nije gotova i da nastavlja da radi u interesu građana.

“Mislim da je to još uvijek u pokušaju, tako bih to ja nekako rekao, bilo je neprestano pokušaja da se promijeni skupštinska većina. Nekima je otprilike stalo da dođe do krize u lokalnom parlamentu. Bilo je tu mnogo različitih, nedostojanstvenih… I da kažemo traženja od mene da radim nezakonite stvari i ucjena i svega ostalog nažalost. Moguće je da će se izazvati neka kriza prije svega parlamenta lokalnog”, kaže Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik.

Ugljevik je jedna od opština u kojima je SDS  na vlasti više od deceniju. Da u stranci ne cvjetaju ruže pokazuje i ovaj slučaj. Konačan rasplet očekuje se na narednom zasijedanju skupštine. Nova koaliciona većina već je podnijela zahtjev za održavanje sjednice Skupštine opštine Ugljevik.

Ostavite komentar: