U BiH nema čega nema! Gradonačelnica prvačićima dijelila raspored časova sa svojim likom

Sudeći prema fotografijama koje kruže Fejsbukom, prvačići u Visokom dobili su raspored časova sa likom gradonačelinice ovog grada koja je i kandidat za ovu funkciju na predstojećim izborima.

Transparensi internešnal u BiH započeo je monitoring predizbornog perioda u Bosni i Hercegovini koji je pokazao da su brojni kandidati na predstojećim izborima već počeli otvoreno zloupotrebljavati javne resurse i funkcije za političku promociju.

“Jedan od najnovijih primjera dolazi iz Visokog gdje su povodom početka nove školske godine prvačićima dijeljeni pokloni, čestitke i rasporeda časova sa likom gradonačelnice, Amre Babić, koja je ponovo kandidat za tu funkciju. Pokloni su podijeljeni za 423 prvačića u šest osnovnih škola”, navode u TI BiH.

Navode da se na fotografiji, koja je objavljena u medijima, vidi se da se pored slike aktuelne gradonačelnice nalazi i logo Grada Visoko, jer su sredstva za ovu namjenu izdvojena iz gradskog budžeta.

Napominju da su prvog dana nove školske godine više javnih funkcionera, koji su i kandidati na predstojećim izborima, koristili djecu za vlastitu promociji, a objavljene fotografije u medijima pokazuju da neki od njih nisu ni postupali po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

TI BiH se zbog ove prakse obratio nadležnim institucijama da preispitaju da li su u pomenutim slučajevima narušena prava djece i prekršeni propisi koji se odnose na zabranu političkog djelovanja u školama.

Osim nevladinih organizacija, ovakvim ponašanjim su zgroženi igrađani. Jedni ipak ne vide ništa loše, dok drugi komentarišu da se ovo može desiti samo u BiH, jer bi u bilo kojoj uređenoj državi ovakvi potezi bili strogo kažnjeni, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: