Tužilaštvo oštro reagovalo na povratak Zeljkovića u direktorsku fotelju: Evo šta su i poručili

Vlada Republike Srpske u četvrtak bi trebala konstatovati kako su prestali razlozi zbog kojih je Branislav Zeljković udaljen sa mjesta direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“U ranijem rješenju Vlade Republike Srpske navedeno je da se Zeljković udaljava sa mjesta direktora do isteka pritvora. Kako je jedini razlog zbog kojeg je Zeljković bio udaljen sa mjesta direktora bio pritvor, to je Vladi Republike Srpske ostalo da na sjednici konstatuje da su ovi razlozi istekli i vrati Zeljkovića na direktorsku funkciju” objasnio je izvor Srpskainfo.

Nakon što je u medijima objavljena informacija o mogućem povratku Zeljkovića u direktorsku fotelju oglasilo se i Republičko javno tužilaštvo koje je uputilo žestoku poruku.

“Tužilaštvo smatra da je to očigledna podrška vlasti licima koja se procesuiraju za krivična djela”, izjavila je Dragica Tojagić, portparol Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva.

Podsjetimo, Branislav Zeljković je uhapšen u septembru prošle godine u aferi “Korona ugovori” zbog sumnje da je tenderskim malverzacijama oštetio budžet za 790.000 maraka.

Nakon pet mjeseci provedenih u pritvoru nedavno je pušten da se brani sa slobode.

Trenutno se nalazi na godišnjem odmoru i u narednim danima trebao bi se vratiti na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Ostavite komentar: