“Tužan sam što smo izgubili Banjaluku”: Dodik o izbornim rezultatima u Srpskoj

Nije mi nimalo prijatna činjenica što smo izgubili Banjaluku, poručio je lider SNSD Milorad Dodik.

On je dodao da je tužan što je Igor Radojičić izgubio u trci za novi mandat gradonačelnika Banjaluke.

“Nisam srećan što smo izgubili Banjaluku. Radojičić je jedan od najuspješnijih gradonačelnika koje je Banjaluka imala. Ali, poštujemo odluku građana, mada smatram da je to velika greška. Ipak, građani Banjaluke su odlučili da Radojičić više nije gradonačelnik”, naglasio je Dodik, te napomenuo da Banjaluka nije igrala fer prema čovjeku koji je toliko dao Banjaluci.

“Učinićemo sve da politika SNSD-a ostane dominantna u ovom gradu, jer samo ta politika daje rezultate”, uvjerava lider SNSD-a.

Naglasava da je, takođe, tužan što su izgubili Bijeljinu.

“Mićo Mićić je zaslužio podršku”, poručio je Dodik. Dodaje da će nastaviti da sa koalicionim partnerima šire politiku i da obezbijede što bolju strukturu Skupštine RS.

“Pojedini koalicioni partneri nisu odigrali korektno. Ipak svjesni smo da poraz može biti prilika i pokušaćemo da iskoristimo tu priliku. Isto tako pobjeda može biti zamka i ne znam kako će pobjednik to izbjeći”, naglasio je Dodik i čestitao građanima Srpske što su u posebnim okolnostima uspjeli da završe izbore.

“SNSD je poštovao epidemiološke mjere. Zadnjih 15 dana nismo provodili kampanju” naveo je Dodik.

Dodik ističe da Banjaluka ne treba zasjeniti druge dobre rezultate koje imaju. Istakao je da će SNSD u Republici Srpskoj imati 41 grado(načelnika), a u Federaciji BiH tri. Prema njegovim riječima SNSD je dobio gradove koje nikad nije imao, a to su Prijedor, Doboj i Istočno Sarajevo, kao i brojne opštine.

Ostavite komentar: