Trivićeva uslovila Vukanovića: Sa mnom može da sjedne kad opovrgne što je pričao o meni

03.11.2023. | 18:07

Predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić rekla je da poštuje stavove Narodne skupštine Republike Srpske da Kristijan Šmit nije prošao proceduru u Savjetu bezbjednosti UN, ali i istakla da je “on tu i radi svoj posao”.

“Možemo zatvoriti oči da njega nema, da ne postoji, ali ta nas politika nigdje neće dovesti”, ocijenila je na konferenciji za novinare u Banjaluci Trivićeva.

Kada je riječ o odnosima u opoziciji Trivićeva navodi da, bi lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, ako bi želio da sjedne sa njom za sto, morao da prethodno opovrgne ono što je pričao o njoj.

“Ja nemam šta da gazim i ako bi želio da sjedne za sto sa mnom, morao bi da ono što je pričao o meni opovrgne. Jedino što sam ja rekla o njemu je da `sve što je rekao o meni, rekao je o sebi`”, naglasila je Trivićeva.

Ona je rekla da, iako odnosi u opoziciji nisu isti kao prije godinu dana, ne znači da ne mogu sjesti za sto i razgovarati o zajedničkom cilju, te da ne bi imala ništa protiv toga, šta god mislili jedni o drugima.

Govoreći o rebalansu budžeta Republike Srpske, ona je navela da je predviđeno da se Srpska u ovoj godini zaduži za rekordnih milijardu i 161 milion KM.

Za strane investicije u Republiku Srpsku od 200 do 300 miliona KM ona je ocijenila da su na “nivou statističke greške” i da se ne odnose na nova ulaganja.

Trivićeva je najavila da će Tužilaštvu BiH podnijeti krivičnu prijavu protiv banjalučke firme “Senet” zbog “neplaćenog PDV-a”.

“Ova firma nije priređivač igara na sreću i bavi se posredičkim poslovima i nije mogla biti oslobođena plaćanja PDV-a”, tvrdi Trivićeva.