Trivićeva otkrila kako će nastaviti dalju političku borbu: Ovo je moj konačan stav

Iako je proteklih godina bilo uobičajno da se opozicioni kandidati nakon poraza na izborima „uhljebe“ u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ili Vijeću naroda Republike Srpske, kandidatkinja za predsjednika Srpske, Jelena Trivić je odlučila da toj praksi stane u kraj.

Ona je, naime, na društvenim mrežama poručila javnosti da joj ne pada na pamet da ode na bilo koju od ove dvije funkcije, te da je to njen konačan stav.

– Moram da naglasim da ne bi bilo daljih špekulacija na tu temu, da ja lično neću biti kandidat niti za Vijeće naroda ni za Dom naroda. Svoju političku borbu nastavljam u svakom obliku, najsnažnije što mogu. Izborna volja naroda je oteta od strane domaće političke mafije i dijela stranaca i to je moj konačni stav – napisala je Trivićeva na društvenim mrežama.

Među onima koji su pohvalili odluku Trivićeve našao se i njen partijski kolega, banjalučki odbornik Milko Grmuša koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je njen stav vrijedan poštovanja.

– Snažan stav koji se mora poštovati. Ne mogu da se sjetim kada je poslednji put neko na političkoj sceni Republike Srpske odbio ovakvu vrstu političke kompenzacije. U vremenima kada se trange-frange “princip” pokušava nametnuti kao vrhunska mudrost i u politici i u društvu, ovo je zdrav temelj za ozdravljenje naše politike – napisao je Grmuša.

Podsjećamo, kandidat za predsjednika Republike Srpske, Vukota Govedarica je nakon poraza na izborima 2018. godine od Željke Cvijanović, “utjehu” pronašao u Vijeću naroda RS gdje je izabran za delegata.

S druge strane, kandidat za predsjednika Srpske, Ognjen Tadić je nakon poraza na izborima 2014. godine od Milorada Dodika, “utjehu” našao u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, gdje je izabran za delegata.

Tadić se “utješio” ulogom delegata u Domu naroda PSBiH i nakon opštih izbora 2010. godine kada je, takođe, izgubio trku za predsjednika Srpske od strane Milorada Dodika, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: