Trivićeva nakon sastanka u Banjaluci: Ja ga zovem gospodin Šmit

Sa svima treba razgovarati, ali taj razgovor neću prepričavati, rekla je potpredsjednica PDP-a i narodna poslanica Jelena Trivić nakon sastanka sa Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom u BiH kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske.

“Još u avgustu sam rekla da treba razgovarati. Znate da su se sa njim sreli i patrijarh Porfirije i Aleksandar Vučić, ja se ne krijem iza toga”, naglasila je Trivićeva.

Ona dodaje da su na sastanku iznijeti stavovi PDP-a poznati javnosti.

“Neko ga može zvati ovako ili onako, ja ga zovem gospodin Šmit”, dodaje Trivićeva.

Na konferenciji je pročitala zaključak Narodne Skupštine za koji je glasala, a u vezi sa Šmitom, i istakla da nigdje ne piše da se sa njim ne smije razgovarati.

“Pričali smo uvažavajući da se u Bosni i Hercegovini teško može postići jedinstven stav i šta možemo u budućnosti. Vi znate da u mom političkom narativu domira jedna politička sintagma, a to je borba protiv korupcije”, rekla je na pres konferenciji Jelena Trivić.

Na pitanje novinara da li je Šmit potencirao neke teme, Trivićeva poručuje da je rečeno ispod kojih linija se ne može ići.

“Što se tiče nametnute Inckove odluke, Šmit je pokušavao da je povuče. Vlast treba o tome razgovarati, jer nametnuta odluka nije rješenje”, dodala je potpredsjednica PDP-a i naglasila da je do razgovora sa Šmitom došlo na njegov poziv.

“Morali biste pitati njega zašto je mene pozvao, nisam ja jedina”, rekla je Trivićeva.

Rekla je da sa njene tačke gledišta Šmit nije prošao određene procedure, ali ga nikad nije zvala turistom i biće tu dok ne dođe do kvalitetnog dijaloga u politici.

Kristijan Šmit se nije obratio nakon sastanka.

Izbori u BiH

Jelena Trivić se dotakla i izbora u BiH koji će biti održani u oktobru.

“Vjerujem kako vrijeme bude odmicalo da ćemo imati jednog kandidata za izbore. Svi su dobrodošli da se priključe. Što se tiče Stanivukovića ne znam da sam odbila njegovu pomoć. Ne znam na šta je mislio. Iskreno rečeno bila sam iznenađena tom izjavom. Vjerujem da će me maksimalno podržati”, rekla je Trivićeva.

Što še tiče Ivana Begića rekla je da njegova kandidatura legitimna, ali ako misli njoj tako ići na štetu, neće mu to proći.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: