Trivićeva komentarisala prijavu SNSD-a: Po principu držite lopova

Potpredsjednica PDP-a, Jelena Trivić, na današnjoj pres konferenciji rekla je da, nakon saznanja da su na tri četvrtine biračkih mjesta utvrđene ozbiljne nepravilnosti, kao i pojave falsifikovanih listića, ne može preći preko toga.

“Vrlo sam zadovoljna činjenicom da se oni koji su u tome učestvovali neće tek tako izvući. To je krivično djelo. Izborni proces je bio kontaminiran ne samo za predsjednika RS. Zbog toga tražimo da se provjere izvrše na ostala tri nivoa”, poručila je Trivićeva.

Govoreći o prijavi koju je SNSD podnio protiv nje, demantovala je da je unaprijed imala bilo kakvu informaciju, a spornu izjavu je, kaže, dala na osnovu pretpostavke. Rekla je i da je logično bilo pretpostaviti da će biti korištena izborna prevara sa falsifikovanim glasački listićima, jer su se slične stvari, prema njenim riječima, događale u prošlim izbornim ciklusima.

“Ta prijava je po principu držite lopova”, rekla je Trivićeva.

Kako niko ne postavi pitanje koliko će još biti pronađeno falsifikovanih listića. Kad se pojavi jedan, osnovana je sumnja da ih ima još. Možda 370 ili 370.000, istakla je ona.

Zamjenik predsjednika PDP-a, Nenad Vuković, osvrćući se na  jučerašnji skup pristalica vlasti, rekao je da je smiješan pokušaj da se uveća broj prisutnih.

“Svako je mogao da vidi da je broj bio približan onom na skupu opozicije. Međutim, velika razlika je bila u energiji skupa. Ono juče nije bilo ni približno skupovima opozicije”, rekao je Vuković.

On je dodao da sinoć niko nije pominjao glavnu temu, a to su izborne krađe.

“Otužna je bila slika bivših opozicionara, poput Dragana Čavića, koji je nekad podnosio prijave protiv vlasti zbog afere dva papka”, podsjetio je Vuković.

Ostavite komentar: