Trivić odgovorila Izetbegoviću: Bolje da shvati veličinu SPC i da prestane sa prozivkama

Volio bi Bakir, kako dodaje ona, crkvu kakvu vodi Miraš Dedeić, da njom upravlja sa dva viskija i kojim čipom na stolu za rulet.

Trivićeva ističe da bi mu bilo bolje da što prije prestane sa tim, da se osvijesti. Da shvati, kako kaže ona, veličinu Srpske pravoslavne crkve i veličinu naroda srpskog.

“Nisu nas porazila ni veća zla, pa neće ni Bakir Izetbegović. I dalje tvrdim da je jedino rješenje za trajni mir na Balkanu na prvom mjestu dijalog Srba i Bošnjaka, odnosno pravoslavnih i muslimana. Nisu Bošnjaci Bakir, niti je Bakir Bošnjaci. Bakir je samo kamičak u cipeli koji smeta i nervira, a ne nanosi veliku štetu”, ističe Trivićeva.

Ona je za kraj citirala, kako kaže, čestitog efendiju Mustafu Jusufspahića, muftiju beogradskog Islamske zajednice Srbije, koji je javno komentarisao dešavanja u Crnj Gori: „Srpskoj pravoslavnoj crkvi, svom sveštenstvu i sledbenicima SPC, čestitam ustoličenje dostojnog mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija. Vama časni mitropolite želim da vam Bog otvori nove puteve ljubavi i milosrđa, kojim ćete povesti pravoslavni narod Crne Gore, a na putu zadovoljstva Božijeg”.

“Njegove riječi nam govore da je pomirenje moguće i duboko vjerujem da među Bošnjacima/muslimanima ima više Jusufspahića nego Izetbegovića”, zaključila je Trivićeva.

Ostavite komentar: