Trivić o prepisici u PDP-u: Ne napuštam stranku

Ne napuštam Klub PDP, niti napuštam stranku. Pismo sam pisala članovima Glavnog odbora PDP, a ne javnosti, te je očigledno da onaj ko je pismo plasirao u javnost ne želi dobro ovoj stranci.

Rekla je ovo poslanica PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić, nakon što se u javnosti pojavilo pismo koje je pisala Glavnom odboru stranke, u kome je navela da šef Kluba poslanika PDP, Perica Bundo nametnuo tačku izbora šefa kluba bez da je to bilo planirano sa ostalim članovima kluba.

Trivićeva je pismo članovima GO uputila povodom navodeći da je „Bundalo, bez znanja predsjednika PDP i bez njenog znanja kao zamjenika šefa kluba u krnjem sastavu kluba, pokušao da izvede nešto što je nazvala „mali puč“.

– Dogovor tada iz avgusta prošle godine je bio, prema zahtjevu Perice Bundala, da dobije šest mjeseci da se slegne tema Pelješkog mosta i da sam odluči kada će se povući. Tih šest mjeseci je odavno prošlo. Ja sam prihvatala svaku opciju koju mi je nudio predsjednik partije. Zašto sam ja bila prijedlog za šefa kluba, treba da se vratimo na prvi Glavni odbor poslije opštih izbora kada je to dogovoreno na Klubu i Glavnom odboru, da Perica bude šest mjeseci dok se ja ne „uhodam kao novi poslanik. Istini za volju, meni pozicija šefa kluba i nije nešto za šta bih se grčevito borila, ali sama činjenica da se o meni na klubu raspravljalo bez mog prisustva, gdje su iznošene kvalifikacije o meni, kakav sam ja to čovjek i političar, otvara meni dilemu da li ja treba da pripadam takvom klubu – navela je Trivićeva u pismu tada.
Dok je Bundalo medijema rekao da ne želi da komentariše ovaj sluičaj, Trivećava danas za Srpskainfo kaže da je članovima GO PDP pisala kako bi ih uputila u jedno bitno pitanje o kojem se izjašnjava Glavni odbor.
– S obzirom na to da sjednicu GO ne možemo organizovati zbog ograničenja okupljanja od 50 ljudi, a nama je kvorum 50 ljudi jer ima preko 120 članova – objasnila je Trivićeva.

Dodaje da pismo nije uputila javnosti već samo članovima Glavnog odbora, te da ga je posala prije 20 dana.

– Ovo samo dokazuje da oni koji ne žele dobro PDP ne miruju. Ja ću se boriti u stranci za ono što su moje vrijednosti, ali neću je napustiti, niti ću izaći iz Kluba PDP – rekla je Trivićeva za Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: