Trebinje ostaje bez opozicije

Trebinje je u proteklih nekoliko dana praktično ostalo bez opozicije, jer je, od deset opozicionih odbornika, koliko ih je dobilo povjerenje na posljednjim lokalnim izborima, u opozicionim redovima ostalo svega četvoro, od kojih su aktivni samo Saša Borjan iz PDP-a i Vido Begenišić, predsjednik Kluba SDS-a.

Takav potez proteklog vikenda povukao je i donedavni najveći kritičar pozicije Zoran Anđušić iz PDP-a, prešavši u Političko-građanski front “Poligraf” Zorana Talića, pa će u lokalnoj skupštini, kako je rekao, djelovati samo u korist građana Trebinja, jer je i cilj ovog pokreta razgovor sa građanima i prepoznavanje njihovih problema.

“Od danas više nisam član trebinjskog PDP-a, ni odbornik ove stranke u Skupštini grada, već sam izabrao put sa predsjednikom fronta Zoranom Talićem, a naš cilj je razgovor sa građanima i prepoznavanje njihovih problema”, rekao je Anđušić novinarima na sastanku u Trebinju, kojem je prisustvovao i Zoran Talić, najavljujući da će ovaj pokret prerasti u stranku.

Njegov dojučerašnji stranački kolega Zdravko Kašiković, iako još nije sjeo u skupštinske klupe, trebalo bi na mjestu odbornika da zamijeni Ljubišu Krunića, koji od oktobra djeluje kao narodni poslanik PDP-a, ali će zamjena odmah početi da djeluje u drugom taboru, jer je prije nekoliko dana prešao u redove Ujedinjene Srpske.

U redovima ove stranke, koja je na izborima dobila samo jednog odbornika – Mijata Šarovića, od prije nekoliko dana su dvojica članova SDS-a, Milan Kovač, koji je od Šarovića odmah preuzeo mjesto v.d. predsjednika Gradskog odbora stranke, kao i njegov rođak Dušan Kovač, koji je u klupe trebinjskog parlamenta sjeo kao odbornik SDS-a, a ubuduće će djelovati pri Ujedinjenoj Srpskoj.

Na ovaj način Ujedinjena Srpska će dobiti još dva odbornika i formirati odbornički klub, koji zasad imaju jedino SNSD i SDS.

Redove PDP-a su, odmah nakon konstituisanja vlasti u Trebinju, napustili odbornici Neđo Ćebedžija, kojem je ovo četvrti politički transfer, jer je svojevremeno napustio članstvo SDS-a i prešao u NDP, a zatim iz NDP-a u PDP, kao i njegov stranački kolega Nenad Šarenac, jedan od najvatrenijih omladinaca Slavka Vučurevića.

U trebinjskim gradskim odborima PDP-a i SDS-a tvrde da nisu iznenađeni ovakvim potezima svojih kolega, jer su znali da oni pregovaraju sa drugim strankama odmah nakon gubitka vlasti na lokalnom nivou 2016. godine.

“Iznenađeni smo jedino našom kratkovidošću da odmah u startu prepoznamo karaktere pojedinaca”, kaže Ljubiša Krunić, koji je sada narodni poslanik PDP-a, a na njegovo mjesto trebalo je da dođe Zdravko Kašiković.

U odborničkim klupama PDP-a u Trebinju, od šest, zasada ostaju samo dva odbornika, doktor Saša Borjan, koji je bio i kandidat opozicije za gradonačelnika Trebinja na proteklim prijevremenim izborima, kao i Lazar Vučković, dok su, pored Begenišića, u redovima SDS-a još ostali Boro Ninković i Mirjana Ratković.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: