“Tražena dokumentacija biće dostavljena”: Nakon pretresa oglasio se CIK BiH

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH je, povodom navoda pojedinih medija da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ upali u prostorije ovog tijela, saopštila da je riječ o predistražnim radnjama i da će dokumentacija biti ustupljena prema ustaljenoj proceduri.

“Zbog objektivnog informisanja, želimo da obavijestimo javnost da su istražioci Tužilaštva BiH i Sipe u kontaktu sa CIK-om BiH već nekoliko sedmica po pitanju određene krivične prijave po kojoj, kao istražioci postupaju”, dodaje se u saopštenju.
U saopštenju se ističe da je postupajući tužilac od CIK-a dopisom tražio na uvid određenu dokumentaciju, koja će biti ustupljena prema ustaljenoj proceduri.
“I u dosadašnjem radu CIK BiH je po zahtjevima bilo kojeg tužilaštva ili policijske agencije dostavljao informacije i traženu dokumentaciju i tako će postupati i ubuduće”, ističu iz CIK-a BiH.
Prema informacijama kojim raspolaže CIK BiH, riječ je o predistražnim radnjama, a na osnovu krivičnih prijava koje se odnose na glasanje birača putem pošte iz inostranstva.

Ostavite komentar: