Traže sastanak: Predstavnici “Pavgorda” žele razgovarati sa radnicima i upravom “Alumine”

“Pavgord” nijednim svojim ponašanjem niti potezom ne želi da izazove tenzije ili da se bilo ko od zaposlenih u “Alumini” osjeća ugroženim zbog sporazuma sa Vladom RS oko otkupa potraživanja kompanije u stečaju ‘Birač’.

Poručio je ovo za “Nezavisne novine” Aleksandar Sajić, pravni zastupnik kompanije ‘Pavgord’ i dodao da će zbog svega što se desilo prethodnih dana, pozvati na razgovor predstavnike radnika, sindikata i upravu zvorničke ‘Alumine”.

“‘Pavgord’ će u narednom periodu pozvati na sastanak ne samo radnike i njihove sindikalne rukovodioce, nego i upravu ‘Alumine’, i da im na tom sastanku iznesemo kakvu viziju imamo za ‘Aluminu’ i kakve su naše želje i planovi. Sa druge strane, želimo da saslušamo njihove prijedloge, bojazni, dileme”, rekao je za “Nezavisne novine” Aleksandar Sajić, pravni zastupnik “Pavgorda”.

On dalje navodi da niko od predstavnika kompanije koju zastupa nikada nije govorio protiv radnika, inžinjera, sindikalaca, ili uprave.

“Naprotiv, mi smo rekli da niko neće ostati bez radnog mjesta, da ničija prava nisu ugrožena. ‘Pavgord’ želi da se ‘Alumina’ i dalje razvija, da bude prosperitetnija, jer samo tako ‘Pavgord’ može da povrati svoja ulaganja”, poručuje Sajić i naglašava da prihvatanjem ponude za otkup potraživanja koja se tiču fabrike ‘Birač’ u stečaju, ‘Pavgord’ nije postao većinski vlasnik ‘Alumine’.

“Kada se svi ti dogovori realizuju sa predstavnicima Vlade RS, ‘Pavgord’ će postati možda najveći povjerilac ‘Alumine’, ali tek onda će sa ostalim povjeriocima i organima stečajnog postupka dogovarati o daljem toku stečajnog postupka i na koji način će se to završavat”i, ističe Sajić.

Podsjećamo, nakon što Vlada RS prihvatila ponudu privrednog društva ‘Pavgord’ iz Foče u iznosu od 42,3 miliona KM za otkup potraživanja republičkih institucija u stečajnom postupku nad imovinom privrednog društva “Birač” a.d. Zvornik, radnici ‘Alumine’ organizovali su protest ispred ovog preduzeća, tražeći da se ova prodaja stavi van snage, tvrdeći da će na ovaj način biti ugrožena kompletna ‘Alumina’ i da će ukoliko Vlada to ne ispoštuje, krenuti u masovne proteste.

Ostavite komentar: