Tenzije u prijedorskom SDS-u: Traži se ostavka Tubina zbog loših rezultata na izborima

Zbog lošeg rezultata i sve malobrojnijeg članstva stranke u Prijedoru, pojedine frakcije SDS-a u toj lokalnoj zajednici traže od predsjednika Gradskog odbora Milana Tubina da podnese ostavku, a od Predsjedništva i Glavnog odbora SDS-a da se raspusti prijedorski Gradski odbor (GO) SDS-a i imenuje povjereništvo, navodi RTRS.

Ogorčenje je, kako saznaje ova medijska kuća, izazvano najslabijijim rezultatom SDS-a u Prijedoru od osnivanja stranke.

“Za to isključivo krivim GO i Tubina, te ga pozivam da podnese neopozivu ostavku. Dolaskom njega na čelo SDS-a stranke je od 2012. pala na 3.000 glasova. Znači, 5.000 glasova smo izgubili. Molim stranačke organe da spase ovaj GO, da ga raspuste i imenuju povjereništvo”, naveo je Goran Praštalo, koji je član GO SDS-a Prijedor.

Ulje na vatru dolio je poziv predsjednika Gradskog odbora SDS-a članovima da na lokalnim izborima, umjesto za SDS-ovog, glasaju za kandidata DNS-a za gradonačelnika Prijedora.

SDS je sa ostvarenih 82.250 glasova, odnosno sa oko 12 odsto, doživio pad u broju glasova za odbornike u gradskim skupštinama. U odnosu na izborni rezultat, ostvaren prije četiri godine, SDS je izgubio više od 48.000 glasova.

“Stanje u SDS-u je toliko kritično, jer je ta stranka ustvari postala mala partija. Moja teza, koju odavno zastupam, jeste da velike partije ne mogu da budu male, one moraju da se rehabilituju ili da postanu jake partije. Suštinski se postavlja pitanje uloge SDS-a u budućnosti”, tvrdi analitičar Drago Vuković.

Ostavite komentar: