Tegeltija: Opozicija me je neprijateljski dočekala na funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara

Opozicija je svojevremeno optuživala Zorana Tegeltiju da je rekao kako ga u zajedničkim institucijama ne obavezuju zaključci koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

Tegeltija je na ovo odgovorio da ga pokušavaju optužiti “oni koji su svaki put pobjegli iz NSRS kada su se donosile ključne odluke za Srpsku“.

– Spočitavati meni da sam ja rekao da neću poštovati odluke NSRS i to oni koji su pobjegli da ne glasaju za odluke NSRS, je vrlo cinično. Znate, ja da sam bio poslanik u PD PS BiH sigurno ne bi glasao za Šarovića ili Borenovića ili Mektića. Mi smo različita politička opcija i smatramo da građani Republike Srpske moraju da imaju alternativu da glasaju i za neke druge stranke – rekao je Tegeltija u intervjuu za RTRS.

Tegeltija navodi da je kojim slučajem on poslanik u PD PS BiH, nikada ne bi, kako kaže, pokušao da nekoga potcijeni ili omalovažim.

– To je nažalost ono što se meni desilo. Taj nivo neprijateljstva i način na koji su mene oni dočekali je zaista iznenađujući – kaže Tegeltija.

On ističe da je poznat po tome da je vodio žestoke rasprave u NSRS po mnogim pitanjima, ali je, kaže, svaki put izlazio poslije toga na izbore i pobjeđivao. Oni koji su ga kritikovali, dodaje, nisu više u političkom životu jer su ih građani na izborima kaznili.

– Јa sam to smatrao kao dio političke borbe. I svakome od nas nakon isteka mandata građani sude o tome kako smo radili, ali sa tolikim neprijateljstvom i potcjenjivanjem dočekati nekoga iz Republike Srpske i da se toliko bore da na funkcijama ostane neko iz FBiH, to je ispod svakog očekivanja – ističe Tegeltija.

On je dodao da će, o tome da li su dobro radili ili ne, građani suditi na izborima 2022. godine.

 

Izvor:(RTRS)

 Ostavite komentar: