Tegeltija jasan: Pred Savjetom ministara nije bila niti će biti odluka koja se tiče uvođenja sankcija Rusiji

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da pred Savjetom ministara nije bila niti će biti bilo kakva odluka koja se tiče uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.

Tegeltija je naglasio da, ako Predsjedništvo BiH usvoji takvu odluku, nije sigurno da će je Savjet ministara usvojiti, ali da će je svakako razmatrati.

“Nije bilo nijednog zahtjeva Predsjedništva BiH, ni usmenog ni pismenog. To što se pokušavaju nastaviti političke teme i što opozicija pokušava da gradi sebi poziciju za izbore na način da napada Srbe i da ispada da smo mi krivi za sve u BiH, to je njihova politika i oni o tome mogu da se opredjeljuju i zauzimaju stavove”, izjavio je Tegeltija za RTRS.

On je istakao da se ne treba svrstavati, već ostati neutralan, kao i da se u BiH zna šta su sankcije i koliko god su trajale nisu završile rat.

“Postoje pokušaji nekih u BiH da krizu u Ukrajini prenesu u BiH, ali to nije moguće ako mi to ne želimo”, rekao je Tegeltija i dodao da se u BiH dobro zna šta je ratno stanje.

On je naveo da će se svaki rat, pa i ovaj u Ukrajini, završiti za pregovaračkm stolom i apelovao da se pristupi pregovorima.

Ostavite komentar: