Sutra nastavak sjednice Narodne skupštine RS

U Banjaluci će sutra razmatranjem Nacrta zakona o radio-amaterizmu u Republici Srpskoj biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Srpske.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o unutrašnjoj plovidbi Republike Srpske, o izmjeni Zakona o privrednim društvima, o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj.

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Komori inženjera poljoprivrede, o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, te o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu.

Poslanici će razmatrati nacrt strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2018-2022. godine, prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku za 2019. godinu, izvještaj Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o radu za 2017. godinu, izvještaj Fiskalnog savjeta Srpske o radu od 11. avgusta do 31. decembra 2017. godine, te plan rada Fiskalnog savjeta sa finansijskim planom za 2018. godinu.

Narodna skupština razmatraće izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta za 2017.godinu, te godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske o radu za 2017. godinu, izvještaj Komisije za žalbe o radu za 2017. godinu, izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2017.godinu.

Biće razmatrani i izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2017. godinu, informacija o predlaganju člana u Regulatornu komisiju za električnu energiju BiH iz Republike Srpske, prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga prostornog plana područja posebne namjene “Aerodrom” Banjaluka, prijedlog odluke o usvajanju zoning plana područja posebne namjene “Јanjske otoke” po skraćenom postupku, te prijedlog zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj – građanska inicijativa.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: