Susret Erdogana i Đukanovića: Predsjednik Turske otputovao iz Sarajeva za Podgoricu

28.08.2021. | 12:13

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, nakon jednodnevne posjete BiH, otputovao je iz Sarajeva za Podgoricu.

Erdogana su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo ispratili ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić, gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin.

Predsjednik Turske bi na podgorički aerodrom Golubovci trebao doputovati oko podneva u pratnji delegacije, nakon čega će ga na Cetinju, uz najviše državne počasti, dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, prenosi “Anadolija”.

Planirano je da Đukanović sa suprugom priredi svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge.

Gosti na ručku, pored članova delegacija, biće i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Turske Eminu Erdogan. One će posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred muzeja.

Erdogan će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi “Mehmet fatih”.

Predsjednik Turske Erdogan juče je boravio u posjeti BiH, tokom koje se u poslijepodnevnim satima sastao se s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, Miloradom Dodikom i Šefikom DŽaferovićem.