Šulić reagovao na zahtjev opozicije: Trivićeva može da bude predsjednik Srpske samo za strane ambasade

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Denis Šulić rekao je Srni da da kandidat PDP-a Jelena Trivić može da bude predsjednik Republike Srpske samo za strane ambasade, a za građane Srpske koji su izašli na ove izbore kandidat SNSD-a Milorad Dodik je predsjednik u naredne četiri godine.

Komentarišući zahtjev opozicije za ponovno brojanje glasova i najavu protesta, Šulić je istakao da je opozicija još jednom pokazala da nema podršku naroda u Republici Srpskoj.

“Na ovim izborima je dokazano da je podrška naroda u Srpskoj na strani SNSD-a, Milorada Dodika i Željke Cvijanović”, istakao je Šulić.

On je naglasio da je ovaj način ophođenja opozicije viđen nakon izbora 2018. godine. On je naveo da su tada u SNSD-u bili svjesni da je opozicija pod uticajem stranih ambasada, te da su znali da ne postoji realna šansa da pobijede.

“NJihov cilj je bio da razlika za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH bude što manja, konkretno ispod 15.000 glasova i da pokušaju da na ulici dobiju ono što ne mogu dobiti na biračkim mjestima”, podsjetio je Šulić.

On je istakao da se 2018. godine tadašnji kandidat SDS-a za predsjednika Srpske Vukota Govedarica na Trgu Krajine u Banjaluci proglašavao predsjednikom Republike Srpske.

“Sličan sistem rada stranih ambasada smo imali i u Venecueli kada se /Huan/ Gvaido proglasio predsjednikom ove države. Danas se kandidat PDP-a Jelena Trivić proglašava predsjednikom Srpske i narod zna da ona to može biti samo za strane ambasade jer je narod rekao svoje”, naglasio je Šulić.

Ostavite komentar: