Šulić naredne sedmice očekuje završetak sjednice parlamenta: Nakon toga priprema za posebnu sjednicu

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić očekuje da bi naredne sedmice trebalo da bude završena 19. redovna sjednica, kako bi nakon toga bila pripremljena posebna skupštinska sjednica.

Šulić je naveo da je prvi dio sjednice okončan usvajanjem deset zakonskih rješenja, da je razmotreno 11 tačaka dnevnog reda, te da su prihvaćeni prijedlozi Vlade Republike Srpske i SNSD-a za dopunu dnevnog reda.
Odgovarajući na novinarsko pitanje da li će kompanija “Rio tinto” ulagati u Republiku Srpsku, Šulić je rekao da se konsultovao sa nadležnim ministrima u Vladi Srpske i da mu je rečeno da se ta kompanija nije obraćala Srpskoj za istraživanja ili koncesije.
“Određena kompanija radi istraživanja eventualnih rudnih bogatstava na planini Ozren, za šta su ispunjeni svi zakonski uslovi. Svaka kompanija koja želi da radi mora ispoštovati ekološke uslove”, rekao je Šulić novinarima u Banjaluci.
Govoreći o Prijedlogu odluke o raspuštanju Skupštine opštine Bileća, koja će biti razmatrana naredne sedmice, Šulić nije želio da prejudicira poslaničku odluku, ali je ocijenio da je prilikom prekida rada ovog organa prekršen zakon.

Ostavite komentar: