Sukob migranata i policije u kampu Lipa kod Bihaća, upotrebljeno i vatreno oružje

U migrantskom centru Lipa kod Bihaća izbio je sukob više od stotinu migranata, a prema prvim informacijama upotrebljeno je i vatreno oružje.

Sukob se dogodio oko 22 sata u srijedu, a u njemu je učestvovalo oko 150 migranata kao i policija koja je nakon međusobnog okršaja izbeglica pokušala da smiri situaciju.

Očevici ističu da je bilo upotrebe vatrenog oružja te da još nije poznato ko je pucao.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, a prema tvrdnjama očevidaca, iz vatrenog oružja je pucao policajac koji se branio od migranta koji ga je napao nožem.

Prema prvim informacijama povrijeđeno je više osoba, a više vozila Hitne pomoći i policije interventne jedinice krenulo je prema kampu, prenosi Klix.ba.
Za sada je sve pod kontrolom u kampu Lipa, ali situacija u Unsko-sanskom kantonu iz dana u dan izmiče kontroli.

Na području Unsko-sanskog kantona u BiH ima 10.000 migranata – 7.000 na ulicama i u napuštenim objektima i 3.000 u kampovima.

Unsko-sanski kanton je područje u Bosni i Hercegovini, odnosno Federaciji BiH, izrazito pogođeno migrantskom krizom.

Sve su glasniji protesti građana u zahtjevima za rješavanje problema. Proteklih noći je bilo i incidenata u Velikoj Kladuši, kada je u okupljanju građana u blizini migrantskog kampa blokiran put, pa je situaciju smirivala policija.

 

 

Ostavite komentar: