“Stvar pravosuđa”: Dodik rekao da je javna scena zagađena objavljivanjem raznih snimaka

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom objavljivanja navodnih kompromitujućih snimaka predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milana Tegeltije da ima dosta takvih snimaka i da je javna scena potpuno zagađena.

“Sve je to stvar pravosuđa, tužilaštva i ostalih institucija i vjerujem da će uspjeti da vrate povjerenje koje su izgubili u javnosti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da je apsolutno neprihvatljivo da visokopozicionirani ljudi koriste takve stvari i upražnjavaju takav vokabular.

Auto- put do Bijeljine

Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska nastaviti da gradi auto-put od Rače do Bijeljine s ciljem da se Banjaluka spoji sa Beogradom.

Dodik je napomenuo da je to dogovoreno sa Srbijom koja gradi dio auto-puta od Kuzmina do Rače.

On je novinarima u Banjaluci izjavio da je u toku eksproprijacija zemljišta i priprema lokacije kada je riječ o pomenutoj dionici od Rače do Bijeljine.

Dodik je podsjetio i da postoji zastoj u vezi sa tim auto-putem i procedurom na nivou BiH, jer sa Turskom još nije završen dogovor na tom planu.

“Načelno postoji sporazum o tome, ali mi ćemo svakako graditi auto-put”, poručio je Dodik koji je i lider SNSD-a.

Ostavite komentar: