Studenti spremni za protest: Sramno je zabraniti profesoru ulazak u BiH

Unija studenata Republike Srpske i Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu najoštrije su osudili sramnu odluku Obavještajno-bezbjedonosne agencije i Granične policije BiH, kojom je zabranjen ulazak u BiH profesoru Milošu Koviću.

Ove studentske organizacije ističu da je riječ o veoma uglednom profesoru koji širom Republike Srpske govori o istoriji srpskog naroda, što je očigledno zasmetalo određenim strukturama političkog Sarajeva, te su donijeli takvo skandalozno rješenje.

,,Takvim postupkom, naši studenti katedre za istoriju i arheologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uskraćeni su za nastavni proces kada su u pitanju predmeti na kojima je profesor Ković odgovorni nastavnik”, navodi se saopštenju ovih studentskih organizacija.

Oni od nadležnih institucija zahtijevaju da hitno i bez odlaganja stave van snage skandaloznu odluku kako bi se nastavni proces odvijao bez problema, jer u suprotnom, kako su najavili, studenti će svoje nezadovoljstvo izraziti putem javnih okupljanja.

Granična policija BiH je u subotu, 12. marta, zabranila ulazak u BiH profesoru Milošu Koviću uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”.

Ostavite komentar: