Stižu čestitke aktuelnom predsjedniku Erdoganu! Dodik: Ovo je istorijska pobjeda

Aktuelnom predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu uveliko su počele da pristižu čestitke na pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Kako pišu mediji, zvanični konačni rezultati još nisu objavljeni, ali podaci zasnovani na velikoj većini prebrojanih glasačkih kutija pokazuju da je Erdogan osvojio oko 52 odsto glasova i da ima nedostižnu prednost.

Povodom ovog uspjeha na izborima u Turskoj oglasio se i predsjednik Srpske, Milorad Dodik. On je čestitao Erdoganu na uspjehu.

Dodik je na “Tviter” profilu istakao da je ovo istorijska pobjeda Erdogana.

“Prvi put u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj! Milioni birača dali su Vam svoj glas, svoje nade i svoje povjerenje! Ova odluka birača nije važna samo za Republiku Tursku, već za svijet! Čestitam”, dodao je Dodik.

Cvijanović: Pobjeda rezultat uspješne politike koju vodi Erdogan

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora, ističući da je ova njegova pobjeda rezultat uspješne politike koju vodi, kao i ogromnog truda koji ulaže s ciljem jačanja Turske na putu razvoja i prosperiteta.

“Poštovani predsjedniče, upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbornog rezultata i ostvarenog trijumfa u drugom krugu predsjedničkih izbora. Koristim ovu priliku da izrazim uvjerenje da je turski narod izabrao put koji uključuje ekonomski prosperitet, socijalno blagostanje, kao i regionalnu stabilnost”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će, na obostrano zadovoljstvo, biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja sa Turskom i realizacija zajedničkih projekata.

Vučić čestitao i pozvao Erdogana da posjeti Srbiju 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora i istakao da je Turska za Srbiju izuzetno važan partner, ne samo u oblasti ekonomskih odnosa, već i na međunardodnoj političkoj sceni.

“Nadam se da ćemo pored postojećih velikih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima koji će ubrzati snažan razvoj cijelog regiona, ali i zbližiti ljude i povezati ekonomije na dobrobit svih naših građana”, naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, kao pouzdan i ozbiljan partner Turske na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje odlučno opredijeljena da posvećeno radi na daljem širenju i jačanju bilateralnih odnosa, zasnovanih na uzajamnom razumijevanju i uvažavanju, kao i iskrenim prijateljskim vezama sa turskim narodom.

Vučić je poželio Erdoganu uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti i da i u ovom mandatu ostane posvećen daljem razvoju Turske i dobrobiti njenih građana, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika republike.

“Povjerenje naroda sobom nosi najveću odgovornost za svakog državnika, pogotovo kada je stečeno tokom brojnih izazova koje su nam svima donijele prethodne teške godine i okolnosti na globalnom planu”, naveo je Vučić u čestitki, koju je uputio u svoje i u ime građana Srbije.

Vučić je pozvao Erdogana da ponovo posjeti Srbiju kako bi, kako je naveo, nastavili zajednički da grade bolju budućnost za građane.

Orban u čestitki: Pobjeda koja se ne može dovesti u pitanje

Mađarski premijer Viktor Orban čestitao je danas Tajipu Erdoganu pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj.

Orban je u objavi na “Tviteru” čestitao “izbornu pobjedu koja se ne može dovesti u pitanje”.

“Čestitam, gospodine predsjedniče!”, napisao je mađarski premijer na turskom jeziku.

Čestitka Erdoganu stigla i od Putina

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je večeras Redžepu Tajipu Erdoganu ponovni izbor za predsjednika Turske, saopšteno je iz Kremlja.

Putin je u poruci Erdoganu potvrdio spremnost za nastavak konstruktivnog dijaloga o aktuelnim pitanjima, prenio je Sputnjik.

Lula: Erdogan može da računa na Brazil

Brazilski predsjednik Luis Ignjasio Lula da Silva čestitao je večeras Tajipu Erdoganu pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj i poželio mu “dobar mandat”.

Lula je rekao da Erdogan može da računa na Brazil u globalnoj saradnji radi mira i u borbi protiv siromaštva.

Ostavite komentar: