Stigli rezultati za Pale: U Skupštini opštine osam političkih stranaka, najviše mandata osvojio SNSD

Odbornici osam političkih stranaka u naredne četiri godine činiće Skupštinu opštine Pale, a najviše mandata osvojio je SNSD, podaci su Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Sedam mandata osvojio je SNSD-a, po četiri Demos, DNS i SDS, po dva PDP i SPS, a po jedan Ujedinjena Srpska i NDP.

Odborničke mandate iz SNSD-a osvojili su Damjan Škipina, Marko Gajović, Luka Cicović, Nemanja Milinković, Branko Koroman, Stefan Stajčić i Igor Ikonić.

Odbornici DEMOS-a su Aco Stanišić, Dejan Kojić, Srđan Butulija i Bojan Čvoro. DNS će u naredne četiri godine predstavljati Marko Kubatlija, Nikolina Šljivić, Milan Lučić i Nemanja Slijepčević, a SDS-a Nikola Blagojević, Tatjana Klačar, Marko Sikima i Srećko Divljan.

Odborničke mandate iz PDP-a imaju Igor Tošić i Vladimir Lučić, a SPS Miloš Vukašinović i Ognjen Purković. Iz Ujedinjene Srpske mandat je osvojila Slavka Brezo, a iz NDP-a Siniša Lasica.

Skupština opštine Pale broji 25 odbornika. Aktuelni načelnik opštine Pale Boško Jugović će i drugi mandat biti na čelu ove opštine sa osvojenih 6.085 glasova ili 48,92 odsto, dok je kandidat PDP-a Nenad Vuković osvojio 5.140 glasova ili 41,32 odsto.

Nezavisni kandidat za načelnika opštine Pale Marko Đogo dobio je 1.214 glasova ili 9,76 odsto.

Ostavite komentar: