Stevandić otkrio koliko kandidata za načelnike nudi US: U Banjaluci djelujemo koheziono

13.05.2024. | 12:16

Ujedinjena Srpska (US) ima načelnike u dvije opštine u Republici Srpskoj, a planira ih imati mnogo više, rekao je “Glasu Srpske” predsjednik US Nenad Stevandić.

On je naglasio da trenutno imaju sedam kandidata za načelnike za predstojeće lokalne izbore, a da bi taj broj trebalo da bude nešto veći, odnosno US bi trebalo da ponudi oko deset kandidata koji će u bitku za načelničke fotelje.

Iz razumnih razloga, naveo je, ne mogu ulaziti u bitku u velikim gradovima Srpske, posebno u Bijeljini i Banjaluci.

– U Banjaluci djelujemo koheziono. Smirujemo strasti. Naša je poruka da Banjaluka ne smije biti grad rovova. To je glavni grad Republike Srpske. Tu ne smiju biti “rovovi iz kojih se puca” iz Gradske uprave na zgradu predsjednika Republike Srpske i obrnuto – poručio je Stevandić.

Smatra da je Ujedinjena Srpska mnogo doprinijela poboljšanju političke klime u najvećem gradu Srpske uz dosta kritika s jedne i druge strane.

– Naša djeca treba da žive u najljepšem gradu Republike Srpske, a ne između političkih rovova sukobljenih vlasti na republičkom i gradskom nivou. Mislim da su to gradske vlasti, i sam gradonačelnik Draško Stanivuković, u posljednjih godinu dana i shvatili i prihvatili. To jedino ne razumiju ovi ostrašćeni bivši saborci sadašnjeg gradonačelnika koji su iz neke ljubomore prema njemu pokrenuli neke svoje projekte koji njega osporavaju – kazao je Stevandić.

Naglasio je da je na republičkom nivou US faktor koji ujedinjuje i ima dobru infrastrukturu i odlične ljude.

– Mi smo jedini od mladih ljudi stvorili još mlađe u rukovodstvima i na listama. Na to smo jako ponosni – zaključio je Stevandić.