Stevandić: Onaj ko ucjenjuje predstavnike srpskog naroda radi protiv BiH

12.01.2019. | 16:55

Predsjednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je Srni da će svako ko bude ucjenjivao predstavnike srpskog naroda u zajedničkim institucijama raditi protiv BiH.

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da će podržati imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara ukoliko se usvoji Godišnji nacionalni program za NATO, Stevandić je rekao da je očigledno da se Komšićev izborni legitimitet zasniva isključivo na ucjenama.

“Pošto je Komšić tu došao da izaziva krize i netrepeljivosti među narodima, posebno srpskom i hrvatskom, ništa nas od njega ne može iznenaditi”, rekao je Stevandić.

On je istakao da je ucjenama Komšić sebe delegitimisao i kao čovjeka i kao političara, dok je ranije sebe delegitimisao kao nekoga ko je predstavnih hrvatskog naroda.

Stevandić je podsjetio da je Republika Srpska ostvarila veliku izbornu pobjedu u patriotskoj koaliciji na načelima vojne neutralnosti, koja BiH determinišu jer još nije pristupila ni NATO-u, ni nekom drugom vojnom savezu.

 

Izvor:(RTRS)