Stevandić o zaključcima Glavnog odbora SDA: Pozvaćemo Izetbegovića na proslavu 9. januara

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je trenutno najveća opasnost po BiH percepcija koju nameće SDA, koja je nesumnjivo srbofobna, ali da će naredne godine pozvati Bakira Izetbegovića na proslavu 9. januara – Dana Republike.

Komentarišući odluke Glavnog odbora SDA koja u jednom zaključku navodi da je presudom Radovnu Karadžiću “potvrđena istina o genocidnom projektu”, Stevandić je ocijenio da ta stranka ima probleme sa činjenicama i logikom, te je istakao da nikada nije postojala presuda radi genocidnog projekta već da je to izmišljotina SDA.

– SDA ima problem sa percepcijom Srba i Republike Srpske. Ona je još u ratnim stereotipima, ne shvatajući da je rat prošao prije više od dvije decenije. SDA ne vidi nikakav drugi problem u životu, osim bavljenja Republikom Srpskom, Radovanom Karadžićem, studentskim domovima, povratnicima – rekao je Stevandić.

On je ukazao na to da SDA zaboravlja činjenicu da je najveći stepen povratka ostvaren jedino u Republiku Srpsku, da je Srpska mnogo više multietnička nego Federacija BiH i da su oni sami priznali, kako je to Bakir Izetbegović rekao, da su Srbi statistička greška između dva i tri odsto, a da Bošnjaka ima između 16 i 17 odsto.
Kada je riječ o zaključku kojim GO SDA ističe da je obaveza vlasti u Srpskoj da provodi odluke Ustavnog suda, Stevandić kaže da je SDA zaboravila na više od 90 presuda Ustavnog suda BiH koje niko nije poštovao, pogotovo ta stranka.

Na izjavu Bakira Izetbegovića da ne zna da li će naredne godine biti obilježen 9. januara – Dan Republike, Stevandić je rekao da će biti veličanstvena i najveća do sada proslava.

– Nećemo propustiti da pozovemo Bakira Izetbegovića – poručio je Stevandić, prenosi SrpskaInfo.

 

Ostavite komentar: