Stevandić jasno poručio: Šmitova odluka neće proći

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras Srni da odluka Kristijana Šmita o “obustavljanju Zakona o imovini Republike Srpske” neće proći jer ga Srpska ne priznaje za visokog predstavnika.

Stevandić je istakao da ta odluka predstavlja veliki dokaz da se međunarodni predstavnici ne bave nikakvim pravom nego na ovaj način nastoje da prejudiciraju sudsku odluku.

“Na ovaj način se vrši pritisak na sud da se sudi po nalogu, kao što se ranije dešavalo u Ustavnom sudu BiH u slučaju grba i himne Srpske”, rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, ovo je početak sunovarata međunarodnog prava.

“Mi sigurno nećemo dozvoliti da u taj sunovrat upadne Republika Srpska i njeno pravosuđe na koje ima pravo po Dejtonskom sporazumu”, rekao je Stevandić.

On je naglasio da Šmitove odluke neće imati u Srpskoj pravnu snagu, jer ga Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, dodajući da je i ovo pokazatelj da Srpska vrati i grb i himnu.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 10. februara Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović objavila je Ukaz o proglašavanju ovog zakona 7. aprila, a Zakon stupa na snagu u četvrtak, 14. aprila.

Ostavite komentar: