Stanivuković reagovao: To su klevete, radimo pošteno, a Vukanović ni kiosk nije vodio

Suzdržavam se ovakve vrste borbe, to je čista kleveta, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, nakon što je danas odbornik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, podnio krivičnu prijavu protiv njega, zbog zloupotrebe položaja.

Stanivuković je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi dodao i da, ukoliko se, kako je rekao, napadi na njega nastave, da će biti primoran da se bori za ono što je istina.

“Moja istina je da ne treba da težiti da budete jedini u opoziciji, već da se bude u vlasti, i da se tako društvo mijenja na bolje”, tvrdi Stanivuković.

Odgovorio je i na optužbe Vukanovića za nelegalne radnje prilikom izgradnje sportske dvorane namijenjene za potrebe teniskog turnira u aprilu.

“Grant Teniskom savezu koji je usvojila Skupština je pet miliona i to je sve po zakonu. Grad Banjaluka je povećao učešće, pa ćemo morati izdvojiti još sredstava”, dodaje on.

Ističe da je za potrebe turnira potrebno urediti i izgraditi okolnu infrastrukturu, koja će nakon ovog događaja, kako kaže, ostati isključivo Banjaluci. Za te potrebe Grad će uzeti kredit od 10 miliona, čime će se ukupni troškovi popeti na 15 miliona maraka.

“Pozivam sve Banjalučane da u ponedjeljak dođu na prezentaciju i vide kako će izgledati cjelokupan projekat”, poručio je gradonačelnik.

Takođe, i Vukanoviću je poručio da se kandiduje za gradonačelnika Trebinja, ako misli da može uspješno voditi grad.

“Ne dopuštam da neko iz Trebinja bolje zna šta je najbolje za Banjaluku od rođenih Banjalučana. On nikada ni kiosk nije vodio”, istakao je Stanivuković.

Stanivuković: Situacija u opoziciji kao boj na Kosovu

Kada je riječ o situaciji u opoziciji, Stanivuković smatra da ovakvi sukobi nisu od koristi, i naglašava potrebu jedinstva.

Zbog toga će, kako je rekao, biti na raspolaganju, gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću, tokom procedure oko njegovog opoziva koji je pokrenula Skupština toga grada.

“Petroviću sam jasno rekao, da ću doći da mu budem podrška i biću podrška, ali samo ako oni to od mene žele”, ističe on

Dodaje i da opozicija nikada neće pobijediti ako mržnja i osveta budu najveći motivi.

“Vrijeme je jedini garant. Ono će pokazati ko je vjera, a ko nevjera. Uporedio bih ovu situaciju sa bojem na Kosovu, gdje se nekome stavljao epitet izdajice, a poslije bitke se vidjelo sve”, rekao je Stanivuković.

Na kraju je dodao da epitet izdajnika nikako ne može da ponese, samo zato što se, kako kaže, nekada sastane sa predstavnicima vlasti, ili što ode na događaje na kojima su prisutni predsjednik Republike Milorad Dodik ili premijer Radovan Višković.

“Da je ne znam koliko Dodika, ili Viškovića prisutno, ako je događaj od velike važnosti za Banjaluku, ja ću biti tu”, ističe on i dodaje da je neophodna saradnja sa republičkim vlastima po bitnim pitanjima, kako za Banjaluku, tako i za srpski narod u BiH.

Srđan Banović BL portal

Ostavite komentar: