Stanivuković o rezultatima izbora: Odbranio sam Banjaluku – moj opoziv nerealna priča

Moja dužnost je bila da odbranim Banjaluku. Moj pravac je bio da demantujem sve one koji kažu da gradonačelnik nema podršku. Važno je reći da je Jelena Trivić imala ubjedljivu pobjedu u Banjaluci, rekao je gradonačenik Banjaluke, Draško Stanivuković, na današnjoj konferenciji za medije, komentarišući rezultate prije dva dana održanih izbora u BiH.

On je napomenuo da je Jelena Trivić napravila bolje rezultate nego on prethodnih godina. Što se tiče Narodne skupštine, naglašava da je u Banjaluci imao najveću podršku.

„Nikada niko na ovoj funkciji nije imao veću podršku. Važno je reći da podrška PDP-u raste. Ja mogu reći da smo uradili ono što je do nas. Više od ovog nije moglo. Imali smo afirmativnu kampanju”, objašnjava Stanivuković.

Kako je rekao, izbori su takvi da neko mora da pobijedi, a neko da izgubi. Takva je slika bila, kaže Stanivuković, i kada je on pobijedio – “neki su rekli bravo, neki ua!”.

,,Narod mora da zadrži svoju vjeru u otadžbinu. Šaljem ovu poruku, jer vidim komentare ljudi da odlaze. Moramo zadržati ljude u ovoj državi”, naglašava Stanivuković i dodaje da se zalaže da se sve oko izbora provjeri.

Napominje da je izborna noć bila izazovna, te da je u jednom dijelu Banjaluke oko pola tri nestalo struje.

Na komentare da tokom izborne noći nije bio nasmijan kaže da je to bila opreznost, kao i da u izbornoj noći kad se slavilo nije bio na Trgu Krajine jer je branio glasove. Takođe, na pitanje da li je proglašenje pobjede u PDP-u bilo preuranjeno, kaže da je uvijek bolje biti malo strpljiv i da je to naučio 2020. godine.

“Čovjek se mjeri po onome što nauči. Tada smo preuranjeno proglasili pobjedu za gradonačelnika. Rekao sam i posmatračima da ne idu nigdje., ali 95 odsto je otišlo bespotrebno na slavlje na Trgu. Djelovao sam, opet kažem, racionalno”, rekao je danas prilično oprezni Stanivuković, izbjegavajući i odgovor na pitanje da li su izbori, kako je rekla opozicija, pokradeni.

“Bilo je nekih nepravilnosti, neke stvari su mi čudne”, kratko je prokomentarisao.

Takođe je poručio da je priča o njegovom opozivu iracionalna.

,,Čujem da kažu da je vrijeme za opoziv, to je irocionalno. To je potpuno nemoguće, ali se neki zavaravaju”, istakao je gradonačelnik Banjaluke.

Čestitao je svima na izbornim rezultatima i naglasio da je on tokom kampanje Trivićevoj i Šaroviću bio podrška. Dodaje da ovo danas nije njegova pobjeda, ali ni tuga, nego racionalnost.

„Ne podržavam kritike ni za jednu stranu. To je ring. Ostaću dosljedan toj podršci. Moram Jeleni i Mirku da čestitam na najvećoj borbi. Ona je najbolji kandidat. Trebalo je hrabrosti izaći na megdan, a kamoli nešto drugo”, rekao je Stanivuković, čestitajući i Vladi Đajiću na izbornom rezultatu, pa dodao:

“Čestitao bih mom saborcu Nebojši Vukanoviću koji je ostvario odličan rezultat. Ali svi naši rezultati nisu dovoljni za budućnost”, rekao je Stanivuković.

Željka Pavloivć, BL portal

Ostavite komentar: