Stanivuković i Trivićeva predali potpise građana za provjeru diploma

Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić i Draško Stanivuković predali su danas u Narodnu skupštinu RS peticiju s više od 3.000 potpisa građana, kojom traže javno objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru u Republici Srpskoj.

Trivićeva je rekla da zahtijevaju izmjene i dopune Zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru kako bi se izmijenila dva člana, kojima traže da se za svakog zaposlenog pored stručne spreme dodaju i podaci iz diplome te da nadležni organ, koji vodi registar zaposlenih u javnom sektoru, provjerava vjerodostojnost podataka o diplomama u javnom sektoru.

– Ovo nije političko, već opšte društveno pitanje, koje narušava prosperitet RS jer se o kupovini diploma naveliko govori, a niko to ne pokušava da riješi – rekla je Trivićeva. Dodala je i da je ovaj problem uzrok odlazaka mladih iz RS.

– Želimo da izvršimo pritisak na vlast da objavi registar zaposlenih u javnom sektoru, što je njihovo ranije obećanje – rekla je ona na konferenciji za novinare. Istakla je i da su potpise prikupljali u proteklih sedam dana, u nekoliko gradova RS.

Poslanik PDP Draško Stanivuković je rekao da se u RS mora vrednovati znanje.

– Želimo sistemska rješenja, slovo na papiru, a ne da neko govori ‘hajde da sada provjerimo diplome'“ – rekao je Stanivuković ističući da ovo nije populistička mjera, prenosi SrpskaInfo.Ostavite komentar: