Stanivuković i Trivić: Treba nam zakonsko rješenje, a ne kratkoročne najave

Drago mi je da se gospodin premijer uključio u ovu tematiku, ali očigledno da se ne bi uključio da mi nismo nametnuli, ja ga pozivam da potpiše ako želi dobro Republici Srpskoj, poručila je narodna poslanica PDP Jelena Trivić.

– Pozivam ga da riješi ovo pitanje svojih najbližih saradnika među kojima ima ministara sa sumnjiovom diplomom.

Znam da to nije posao premijera, ali on u skladu sa svojom političkom težinom može to pitanje da stavi na dnevni red – rekla je Trivićeva.

Ona naglašava da ovo pitanje ne smije biti rješavano zato što je premijer dao usmeno dao naredbu da se to riješi.

– Mi kao odgovorni narodni poslanici idemo da to pitanje uredimo zakonom, jer zakon treba da bude jači od svačije riječi, što kod nas često nije slučaj – rekla je Trivićeva, napominjući da je ona poslaničko pitanje postavila 31. januara i da premijer tek sad to komentariše.

Naglašava da odgovori od Vlade nisu bili onakvi kakve je tražila i da sad to uređujemo zakonski kroz novu peticiji kroz izmjeni i dopuno zakona o registru zaposlenih u javnoj upravoi doći na dnevni red Skupštine.

– Pozivam premijera da svojim politički uticajem omogući usvajenje ovog zakona i tu ćemo onda moći razgovarati o dobrim namjerama. Ja vjerujem da on ima dobre namjere ali je očigledno da se javio na osnovu pritiska koji smo mi izvršili – rekla je Trivićeva.

Stanivuković: Svesti sve u okvire zakona

Njen kolega iz poslaničke klupe Draško Stanivuković smatra da nije za kretkoročne mjere i izjave nastale da bar na sekund smire javnost.

 

View this post on Instagram

 

✅ Ако је управа ЈАВНА дипломе не могу бити ТАЈНА. ▶️ Покренули смо грађанску иницијативу за провјеру свих ДИПЛОМА у јавном сектору јер то желе сви они који су уложили много труда, рада, знања и одрицања и поштено стекли своје дипломе! ✅ ЗНАЊЕМ ЗА СРПСКУ је наша парола јер не дозвољавамо да неко купи минимално наших 17 година образовања ▶️ Сутра од 10:00 часова на Тргу крајине можете потписати петицију и на тај начин дати своје учешће у овој идеји да заједно стварамо праведни систем. ✅ То желе и они који раде и у јавном приватном сектору али и они који не раде нигдје због ових који имају овакве дипломе. ? Настављамо борбу даље… #Stanivuković #ДС

A post shared by Драшко Станивуковић (@draskostanivukovic) on

– Suština je da to niko ne treba da traži nego da to treba da bude po zakonu. Pitanje diploma treba da svedemo u okvire sistema, zakona, odluka i zaključaka – rekao je Stanivuković, dodajući da je na sličan način nastala i izjava srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da će zatvrati fakultete koji daju lažne diplome.

On postavlja pitanje šta bi tada bilo sa ljudima koji su zaslužno dobili diplome na tim fakultetima, naglašavajući da zbog pojedinaca ne smiju ispaštati i ostali.

– Ne trebamo sve ljude sa tog fakulteta gledati poprijeko zato što je nekih kojima su na taj način dali diplomu. Zbog svega toga, moramo pitanje diploma svesti u okvir zakona i napraviti adekvatne sankcije – naveo je Stanivuković.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: