Stanivuković ga isključio iz kampanje: Kako je Grmuša prošao na izborima

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Milko Grmuša predizbornu kampanju završio je kao solo igrač nakon što mu šef stranke u Banjaluci Draško Stanivuković nije dozvolio da se obraća na predizbornim skupovima.

Na kraju je uz pomoć prijatelja u finišu kampanje napravio i samostalan predizborni skup kako bi poslao poruku biračima.

“Dragi prijatelji, treba mi vaša podrška da započeti posao dovedemo zajedno do kraja. Znate da mogu da to iznesem, znate da me niko ne može kupiti, znate da znam šta je potrebno uraditi da naši ljudi žive kako zaslužuju”, poručio je Grmuša u završnoj poruci nekoliko sati prije početka izborne ćutnje.

Dan nakon izbora je ipak postalo jasno da su Stanivuković i njegovi favoriti dobili više glasova od “čovjeka iz naroda” kakvim ga mnogi doživljavaju. Sa osvojenih 3.240 glasova u izbornoj jedinici tri, iako peti po broju dobijenih glasova među kandidatima iz ove partije,, Grmuša je ostao bez poslaničke fukcije.

Ovaj rezultat nije mu dovoljan za poslaničko mjesto u Narodnoj skupštini s obzirom da je na listi PDP-a, u “banjalučkoj” izbornoj jedinici bio na desetom mjestu, a sa osvojenih 12,57 odsto ličnih glasova nije uspio da pređe prag od 20 odsto od ukupnog broja dobijenih glasova PDP-a, kako bi se „popeo“ na konačnoj listi.

Podsjećamo, prema trenutnim podacima Centralne izborne komisije BiH, PDP će dobiti osam poslaničkih mjesta u Narodnoj Skupšini Republike Srpske, a najviše glasova iz ove partije dobio je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Pored Stanivukovića, u izbornoj jedinici tri najviše glasova su osvojili Nebojša Drinić i Mirna Savić Banjac. Gradski menadžer Bojan Kresojević, iako je treći po broju glasova, pošto nije prešao pomenuti prag na listi, završio je iza Tanje Vukomanović kojoj se, po svemu sudeći, smiješi poslanički mandat.

Ostavite komentar: