Stanić za loše poslovanje krivi SNSD: Iz “Šuma Srpske” godišnje nestane desetine miliona KM

Kako je moguće da se porast cijena drveta i drvnih sortimenata za 60 do 70 odsto, do kojeg je na svjetskom tržištu došlo u proteklih šest mjeseci, nije odrazio na bolje poslovanje „Šuma Srpske“, pita Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On navodi da su pozitivni efekti izostali zbog kriminala koji se pod okriljem SNSD provodi u „Šumama Srpske“ iz kojih se na godišnjem nivou ukrade više desetina miliona maraka.

„Ako ne zbog dobrog organizovanja posla i ne zbog zaustavljanja korupcije i kriminala, onda se bar zbog inercije tako velikog rasta cijena drveta i drvnih sortimenata trebalo stabilizovati poslovanje u ‘Šumama Srpske’, ali svjedoci smo da do toga nije došlo“, naveo je Stanić.

On kaže da je stanje u ovom preduzeću odraz kriminala koji SNSD radi prema svom narodu.

Stanić je istakao da „Šume Srpske“, pored toga što se u njima krade bez granica, imaju dvije hiljade radnika viška, koji su zaposleni samo zato što su glasači SNSD.

Načelnik Teslića i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević ističe da je neshvatljivo da za aferu koja se desila u Šumskom gazdinstvu „Borja“ Teslić u kojoj počinjen toliko očigledan kriminal niko nije odgovarao.

On napominje da je nakon svih mogućih istraga afera povodom gole sječe hrastove šume i čudnog načina njene prodaje stavljena po strani i da o njoj više nema nikakvih informacija.

Miličević kaže da je gola sječa provedena potpuno neplanski i taj lokalitet sada izgleda kao da se desila nuklearna katastrofa.

„Želim da vjerujem da će odgovorni za ovu aferu odgovarati, ali poučen dosadašnjim iskustvima vjerujem da sve dok SNSD bude imao kontrolu nad „Šume Srpske“ od toga neće biti ništa“, kaže Miličević.

Ostavite komentar: