Stanić tvrdi: SNSD se u punom kapacitetu uskoro vraća u vlast u Sarajevu

Srpska demokratska stranka ima pouzdane informacije da se SNSD u punom kapacitetu uskoro vraća u vlast u Sarajevu, kaže Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS.

„Takođe imamo pouzdane informacije da SNSD i njihov vođa sarađuju sa strancima i da su spremni napraviti ustupke svih vrsta uključujući i nestanak Republike Srpske“, tvrdi Stanić.

Ja tvrdim, dodaje Stanić, da su oni nepouzdani partneri za bilo kakav dogovor.

„Sada kada se prisjetimo svega i vratimo unazad, činjenica je da su neki od analitičara i članova moje stranke bili u pravu kada su govorili da sa SNSD ne treba praviti bilo kakav dogovor, zato što se oni dogovaraju sa strancima i sa Bakirom Izetbegovićem. Uvijek im je važnije to što dogovore sa njima nego ono što dogovore u institucijama Republike Srpske“, istakao je Stanić.

Stanić je upitao kako neko može sebi uzeti za pravo da bez ikakvog institucijonalnog dogovora izjavi da su spremni na korekciju ili pregovaranje oko Dejtonskog sporazuma.

„Govoriti o njegovoj izmeni u trenutku kada nijednog ozbiljnog svjetskog partnera iza Republike Srpske nemamo, niti se predstavljaju kao partneri koji zagovaraju naše politike, ili bar one politike koje zagovara Dodik i nuditi BiH da o njoj odlučuju Taip Erdogan i Bakir Izetbegavić je izuzetno opasno“, kazao je Stanić.

On kaže da Dodik ima prećutnu saglasnost međunarodne zajednice da priča teške priče koje su nekonzistentne i neodržive da bi poslije opravdao ono što će biti nametnuto ili ono što će prećutno prihvatiti na štetu Srpske.

Ostavite komentar: