Stanić tvrdi: Dodik je uvrijedio i Željku Cvijanović

Jučerašnjim Dodikovim napadom na članicu CIK-a Vanju Bjelica-Prutina, kada je rekao da je i to što je bila udata za muslimana uticalo na poništenje izbora u Doboju, u stvari je napad  ina predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, koja je iz “mješovitog” braka, rekao je šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić.

“Na nacionalnoj osnovi se ne smije niko vrijeđati. Ako je dozvoljeno da osoba iz “mješovitog” braka bude predsjednik Republike Srpske, zašto bi bilo zabranjeno da član CIK-a bude ili je bio u “mješovitom” braku”, istakao je Stanić.

Iz SDS-a su saopštili da je on naglasio da Dodik prije nego počne da daje šovinističke uvrede pogleda malo ko su ljudi koji ga okružuju.

“Većina Dodikovih najbližih saradnika živi u „mješovitim brakovima“. Nikola Špirić, Nebojša Radmanović i mnogi drugi žive u „mješovitim brakovima“. Nije dovoljno, a ni moralno ženi promijeniti ime da bi se u javnosti predstavio kao nekakav ‘veliki Srbin'”, kazao je Stanić.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je rekao da je odluka CIK, kojom su poništeni izbori u Doboju i Srebrenici, priprema za opšte izbore u kojma oni žele da mešetare. Dodik tvrdi da je CIK danas poništila izbore samo na srpskim biračkim mjestima, ali nije u većinski bošnjačkim.

“Radi se o sramnoj koaliciji Šarovića i Borenovića i njihovoj izdaji”, rekao je Dodik.

Poručio je da će SNSD i Boris Jerinić pobijediti i na ponovljenim izvorima u Doboju.

Za Vanju Bjelicu-Prutinu, članicu CIK-a je rekao da je “gospođa koja se predstavlja kao da je predstavnica srpskog naroda, a bila je ili je još udata za muslimana Bošnjaka u Sarajevu”.

“Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte”, rekao je Dodik.

Ostavite komentar: