Stanić traži ostavke: Država umjesto da bude druga majka nezaštićenoj djeci, postali im je maćeha

Država bi trebalo da bude majka svoj djeci bez roditeljskog staranja, ali kod nas je izgleda maćeha. Za propuste i nezapamćen zločin u Domu “Rada Vranješević” odgovornost je na ministru zdravlja i socijalne zaštite, njegovom pomoćniku za socijalnu zaštitu kao i direktoru Doma “Rada Vranješević” i tražimo njihovu ostavku”, istakao je Slobodan Stanić, predsjednik Resornog odbora za zdravstvo SDS.

“Partijsko zapošljavanje, sumnjive konkursne procedure dovode vrlo sumnjive osobe jako blizu nezaštičenoj djeci i to je proizvelo ove strašne događaje. Vlada, ministarstvo i uprava doma umjesto da budu druga majka nezaštićenoj djeci, postali su im maćeha”, kazao je Stanić, saopšeno je iz SDS-a.

On kaže da djelovanje može biti preventivno i korektivno a preventivno djelovanje je poduzimanje koraka prije nego što nastane problem.

“Uvijek uz stado jagnjadi idu vukovi. Tako gdje su god djeca, tu se privlače pedofili, u školama, u sportu, u muzici, u domovima za djecu…. Proces zapošljavanja i kontrola zaposlenih po tom pitanju mora biti rigorozna a kazne drkonske”, poručio je Stanić.

On kaže da je slučaj u Domu “Rada Vranješević” očigledno korektivno djelovanje institucija, jer je problem već eskalirao.

“Ministarstvo i uprava doma bi trebalo da mijenjaju djeci roditelje, koliko je to moguće. Ovakva kašnjenja u djelovanju su nedopustiva. Kad već nalažete kontrolu, obavite je i u ustanovama u kojima se problem nije desio. Uradite to preventivno, kako se ne bi desilo u budućnosti!”, zaključio je Stanić.

Ostavite komentar: