Stanić: Opozicija za poštovanje epidemioloških mjera u RS

09.07.2020. | 15:09

Šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je da je opozicija za to da se poštuju epidemiološke mjere i za to da ih donose stručne institucije u Srpskoj.

Stanić je, nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma u Banjaluci, rekao novinarima da o epidemiološkim mjerama ne treba da odlučuje Izvršni komitet SNSD-a, već samo institucije Republike Srpske ili zdravstvene institucije.

Kada je riječ o izboru novog direktora Policije Republike Srpske, Stanić smatra da će biti izabran sadašnji kandidat na tu poziciju koji je po volji SNSD-a.

Stanić je rekao i da SDS ne podržava formiranje komisije za NATO integracije.

“To je pitanje za SNSD, jer se zna ko je donosio odluke o NATO integracijama”, tvrdi Stanić.

Šef poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske Perica Bundalo rekao je novinarima da je na skupštinskom Kolegijumu predložio da tačke od 10 do 17 predstojeće skupštinske sjednice koje se odnose na izvještaje komiteta za koordinaciju Fiskalnog savjeta, Agencije za osiguranje komisije za hartije od vrijednosti, budu skinute sa dnevnog reda i sačekaju novi termin u septembru ili oktobru.

On je rekao i da će naredna sjednica biti prilika da se testira i primijeni novi skupštinski Poslovnik, koji će do tada stupiti na snagu.

“Vidjećemo kako će se novi poslovnik odraziti na rad Narodne skupštine”, naveo je Bundalo.

 

Izvor:(Srna)