Stanić o Dodiku i SNSD-u: Pokreću priču o razdruženju, da se ne bi govorilo o zaduženju

Da bi u NSRS izbjegli raspravu o zaduženju i katastrofalnoj ekonomskoj situaciji u koju su doveli Republiku Srpsku Milorad Dodik i njegov SNSD pokušavaju preusmjeriti pažnju javnosti pričom o tobožnjem razdurživanju, rekao je Milidin Stanić, šef Kluba poslanik SDS u NSRS, saopšteno je iz ove stranke.

Stanić je na današnjoj sjednici NSRS poručio da je Dodik prije pokretanja bilo kakve priče o razdruženju morao javno reći koje zemlje potpisnice Dejtonskog mirovnog sporazuma podržavaju takvo rješenje.

“Ako ni Srbija ne daje podršku takvom rješenju, što se jasno moglo čuti od njenog predsjednika Aleksandra Vučića, šta se onda može očekivati od drugih“, istakao je Stanić.

On je rekao da SNSD treba da odgovori i kako je moguće provesti samopredjeljenje s obzirom da je Republika Srpska izgubila kontinuitet teritorije u Brčkom, zahvaljujući potpisu koji je na tu odluku stavio Milorad Dodik, za vrijeme dok je bio premijer.

Stanić je ocijenio da je licimjerno da SNSD koji je učestvovao u prenošenju stotina nadležnosti sa Republike Srpske na Bosnu i Hercegovinu sada govori o vraćanju izbornom Dejtonskom sporazumu.

“Ako postoji imalo iskrenosti u ovom prijedlogu SNSD-a onda bi prije svega morali priznati da im je žao i da se kaju što su sa Republike Srpske na Bosnu i Hercegovinu prenijeli stotine nadležnosti“, poručio je Stanić.

Ostavite komentar: