“Šta ćete gospođo s tim”: Žestoka rasprava Dodika i Trivićeve u Narodnoj skupštini

Poslanica PDP Jelena Trivić poručila je srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku da je on „jedini srpski političar u Republici Srpskoj koji je javno priznao genocid u Srebrenici“.

“Ovako se Đukanović ponašao kada je donosio Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Rekao je „nas je više, izađite na ulice“. To ga je koštalo. Toliko ste danas iznijeli mržnje, da sam zaprepaštena. Posljednji ste koji može da priča o ustašama, u smislu kako ste se vi odrazili o njima”, rekla je Trivićeva.

Dodik je uzvratio da je PDP, samo prije nekoliko mjeseci, tražila da Milo Đukanović dođe u BiH, u vrijeme kada je on u Narodnoj skupštini tražio suprotno.

“Šta ćete gospođo s tim? Dama, pa još akademska, piča o mržnji i lažima. Ko je to danas pričao o tome nego vi. Svaki dan ustajete sa mržnjom. Jadna je priča u kojoj vi možete prenijeti životne vrijednosti mladim pokoljenjima. Imam pravo da branim ono što smo radili, a uradili smo mnogo na političkom statusu Republike Srpske. To vama nikada neće biti poznato. Kada smo došli na vlast, od 63 opštine u RS, 27 su bile crne tačke. Provukli smo se kroz refomu policije, kroz dvije reforme ustava koje su nam nametali. Doveli smo Republiku Srpsku u stanje da se pita, kao što se danas pita. Samo vi ne želite da se ona pita”, zaključio je Dodik, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: