“Sramno”: Reakcija Savez ratnih vojnih invalida Srpske na Inckovo pismo

Savez ratnih vojnih invalida (RVI) Republike Srpske osuđuje i smatra sramnim i bezobraznim pismo visokog predstavnika u BiH Valentina Incka Narodnoj skupštini Srpske, u kojem se inicira vraćanje povelja sa odlikovanjima dodijeljenim ljudima zaslužnim za stvaranje Republike Srpske.

Predsjednik Saveza Dragan Vrhovac rekao je Srni da je još sramnije što Incko optužuje cijeli srpski narod i nameće mu kolektivnu odgovornost za dešavanja u proteklom ratu.
Vrhovac je istakao da institucije Republike Srpske odlučuju kome će, kada i zašto dodijeliti odlikovanja, a da visoki predstavnik nema nikakve nadležnosti da o tome odlučuje.
“Visoki predstavnik nikada nije za bilo šta osudio pojedince ili institucije sa bošnjačke strane, a svima je jasno da Incko mrzi srpski narod. Sreća pa nema moć, inače bi ukinuo Republiku Srpsku, a srpski narod raselio kojekuda”, ocijenio je Vrhovac i dodao da visokom predstavniku skoro više niko i ne vjeruje.
Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je juče Inckovo pismo upućeno predsjedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je 24. oktobra 2016. godine dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Srpske.

Ostavite komentar: