“Spreman sam ići na poligraf”: Tegeltija poručio da ga nezakonito prisluškuju

Na hitnoj sjednici VSTS-a o objavljenom videosnimku Milana Tegeltije koji navodno namješta posao sutkinje sestri bivše članice Savjeta, Tegeltija je ponovio da su u pitanju nezakonite i neautentične radnje.

Takođe, poručuje da je spreman ići na poligraf kako bi se dokazala istinitost njegovih riječi.

“Radi se o montiranom audiosadržaju koji je nezakonit, nije autentičan, nevjerodostojan je i iskontruisan”, rekao je Tegeltija na početku sjednice.

Ističe da u prilog njegovim tvrdnjama ide činjenica da je Sanja Čegar, sestra Milijane Buhe, i dalje stručna savjetnica Okružnog suda u Banjaluci, kao što je bila i u vrijeme kada je vođen sporni razgovor.

On tvrdi da sa članovima Savjeta, koje imenuje sudije, nikada nije razgovarao o Sanji Čegar.

Sve ono što je prethodnih dana govorio o ovoj aferi, kaže da je spreman ponoviti na poligrafu.

“Spreman sam za to ako treba i vjerujem da je Osman Mehmedagić častan čovjek i da on neće demantovati ono što sam, rekao”, poručio je Tegeltija.

Takođe, navodi još da ga je šef OBA obavijestio da se protiv njega već duže vrijeme rade nezakonite radnje prisluškivanja, zbog čega smatra da je ugrožena njegova sigurnost kao predsjednika VSTS-a.

Podsjećamo, nakon što se OHR oglasio povodom nove afere čiji je glavni akter Milan Tegeltija i kazao da VSTS zaslužuje profesionalnog predsjednika, Zajedničko koordinisano tijelo udruženja sudija i tužilaca BiH je zatražilo njegovu ostavku i hitnu sjednicu koja se održava danas, piše Klix.Ostavite komentar: