Sporazum Veterana Srpske i Srbije: Poboljšati položaj demobilisanih boraca

Predstavnici Veterana Republike Srpske i Saveza udruženja boraca Srbije (SUBOS) danas su potpisali sporazum o međusobnoj saradnji s ciljem poboljšanja statusa položaja demobilisanih boraca-veterana s obje strane rijeke Drine.

Sporazum su potpisali predsjednik Udruženja građana “Veterana Republike Srpske” Zoran Miljanović i general major Ilija Todorov u ime SUBOS-a, a prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović.

Todorov je rekao da je ovaj sporazum od velikog značaja za njih jer su relativno nov savez nastao zahvaljujući inicijativi vojnih i policijskih specijalnih jedinica, odnosno veteranskih organizacija, da se objedine borci ratova od devedesetih godina sa namjerom da se o toj populaciji vodi briga.

On je naveo da ovo uspostavljanje saradnje daje posebnu dimenziju jer ukazuje na jedinstvo, bratstvo i na nepokolebljivost kada je u pitanju odbrana otadžbine i čuvanje zajedništva.

Todorovo je dodao da SUBOS ima podršku Vlade Srbije i svih relevantnih organa vlasti u Srbije, uvjeren da je nakon potpisivanja današnjeg sporazuma na dobrom putu. On je kao znak zahvalnosti i današnjeg potpisivanja sporazuma o saradnji Miljanoviću uručio plaketu SUBOS-a.

Miljanović je izrazio očekivanje da će saradnja biti na dobrobit svih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske i Vojske Srbije, da će im sporazum donijeti dobro.

On je istakao da se raduje bratskoj saradnji, da “sloga kuću gradi, a da je bratska saradnja i svaki bratski rad od Boga blasosloven”, tako da će i ovaj sporazum biti.

Uz čestitke što su borci istog naroda potpisali sporazum ministar Duško Milunović je rekao da će on još više da učvrsti njihove veze.

“Pored ekonomsko-socijalnog statusa, zbog kojeg su prvobitno ova udruženja osnovana, oni doprinose i očuvanju tradicija borbe našeg naroda za slobodu i rasvjetljavanju istine o ratovima vođenim devedesetih, a to je da su bili Srbima nametnuti i kreirani u svjetskim centrima moći, da smo se borili sa daleko manjim sanagama protiv možda danas najjačeg neprijatelja u svijetu”, rekao je Milunović.

On je navei da su demobilisani borci – veterani, ljudi koji su osjetili tu borbu, koji su za svoj narod bili spremni da polože život i da je sasvim prirodno da elitni dio njih vodi brigu o borcima i tradiciji.

Ostavite komentar: