Špirić o Šmitovoj izjavi: Dugme za gašenje opozicije u Republici Srpskoj

15.09.2023. | 15:46

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da je današnja izjava Kristijana Šmita dugme za gašenje opozicije u Republici Srpskoj.

“Čak i ovakav Šmit, nepriznat i ostrašćen prema Republici Srpskoj, otvorio je oči Srbima da opozicija ne preza ni od pakta s đavolom u borbi za vlast i jurišanju na institucije Republike Srpske. Bezidejnost opozicije, koja za jedini program ima rušenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ogolio je onaj ko im je trebao pomoći u tom sramnom cilju”, izjavio je Špirić za Srnu.

On smatra da javnost u Republici Srpskoj nije čula ništa što nije znala i što nije bilo vidljivo, ali je dobro da su i “nevjerne Tome” čuli od Šmita kakve se igre igraju u podrivanju Republike Srpske i njenih institucija.

“Samo su nesuvisla opravdanja i demantovanja iz redova opozicije gora od onoga što je Šmit izjavio o njima. Maske su pale i sad je jasno ko čuva, a ko ruši Republiku Srpsku. Samo to im je uzaludan posao. Donkihotivski jurišaju na vjetrenjače pa su u svojoj nemoći smiješni”, zaključio je Špirić.