Solidarnost u teškim vremenima: Ćosić najavio pomoć Berkovićima od Istočnog Sarajeva

Grad Istočno Sarajevo će u toku ove sedmice uputiti pomoć opštini Berkovići, gdje je bio jedan od epicentara zemljotresa koji ovih dana pogađaju Hercegovinu, rekao je Srni gradonačelnik Ljubiša Ćosić.

“Imajući u vidu da opština Berkovići pripada redu malih izrazito nerazvijanih lokalnih zajednica, onda ćemo sigurno biti solidarni i još jednom, kao u slučaju Kozarske Dubice, pokazati da smo tu da dijelimo istu odgovornost, samim tim jer dijelimo istu obavezu prema građanima”, istakao je Ćosić.
On je naglasio da će putem Saveza opština i gradova Republike Srpske pozvati sve lokalne zajednice da pruže podršku opštini Berkovići.
Ćosić je istakao da mu je drago da je Vlada Republike Srpske odmah djelovala i donijela odluku da pomogne opštinu Ljubinje sa 500.000 KM i da je siguran da će Vlada naći način da pomogne i opštinu Berkovići.
Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović pozvao je sve nadležne u Republici Srpskoj i BiH da pomognu Berkovićima u sanaciji šteta od zemljotresa, imajući u vidu da je riječ o nerazvijenoj opštini.

Ostavite komentar: