Socijalisti potpisali: Podrška SNSD-ovom kandidatu za načelnika Novog Grada

Predsjednici opštinskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Miroslav Drljača i Socijalističke partije /SP/ Zoran Kukavica potpisali su večeras u Novom Gradu koalicioni sporazum za predstojeće lokalne izbore.


Sporazum podrazumijeva podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima, te koaliciono djelovanje ove dvije stranke u lokalnom parlamentu.

Drljača je rekao da se na ovaj način nastavlja uspješna saradnje SNSD-a i SP-a.

“Mislimo da smo u prethodnom periodu uspješno djelovali. Socijalistička partija je davala punu podršku radu opštinske uprave, nismo imali nekih nedefinisanih pitanja”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, obje stranke imaju interes da taj kontinuitet ostane i u narednom periodu.

“Vjerujemo da, uz resurse koje imamo, i jedna i druga stranka, na predstojećim izborima možemo ostvariti jako dobre rezultate”, rekao je Drljača.

On smatra da je stabilna većina uslov za kreiranje razvoja lokalne zajednice jer se u suprotnom vrijeme troši na kadrovska rješenja koja mogu biti i ishitrena.

“Vjerujem da ćemo uz ostale stranke koje podržavaju rad skupštinske većine, imati neupitan rezultat koji će pokazati kontinuitet dosadašnjeg rada, ali i sprovođenja politike SNSD-a i njegovih koalicionih partnera”, rekao je Drljača.

Kukavica je rekao je da je koalicija SNSD-SP-DNS najstarija na nivou Republike Srpske, te da večeras potpisani sporazum znači da će SP podržati kandidata SNSD-a za načelnika opštine.

 

Izvor: Srna

Ostavite komentar: