SNSD-u četiri delegata u Domu naroda PS BiH: Ovo su imena

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su na posebnoj sjednici odlučili da će delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda biti SNSD-ovi Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, te SDS-ov Želimir Nešković.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske Ilija Tamindžija je, podnoseći izvještaj o glasanju, rekao da su bila 82 važeća i jedan nevažeći listić.

On je rekao da su svi poslanici glasali, odnosno njih 83.

Naime, u Dom naroda ulazi Sredoje Nović, jer je prvi na listi Igora Žunića, a dobili su 14 glasova.

Zatim, Snježana Novaković-Bursać koja je bila nosilac liste Ranke Perić-Romić, sa 12 glasova.

Za SNSD su mjesto osvojili Radovan Kovačević, nosilac liste Mladena Ilića sa 14 glasova, i Nikola Špirić sa liste Anje Ljubojević sa 13 osvojenih glasova.

Kada je u pitanju SDS, lista ove stranke koju je predložio Milan Radović osvojio je 16 glasova, što je bilo dovoljno za Želimira Neškovića da izbori mjesto delegata.

Kada je u pitanju sporni nevažeći listić, Ilija Tamindžija, predsjednik Komisije za izbor i imenovanje rekao je da nije uvažena žalba Igora Crnadka da se taj glas pripiše PDP-u, pa je  lista ove partije na kraju osvojila 11 glasova.

Komisija za izbor i imenovanje Narodne skupštine utvrđuje rezultate glasanja, a dodjelu mandata vrši Centralna izborna komisija BiH kojoj će biti poslat izvještaj o glasanju.

Sjednici prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ostavite komentar: