SNSD stao uz Čubrilovića: Žunić optužio Vukanovića da se igra važnim temama

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas da je Vlada RS zatražila da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvršten Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona koncesijama po hitnom postupku.

On kaže da je predloženo da sa dnevnog reda bude povučen Prijedlog o odluke o razrješenju predsjednika Narodne skupštine Nedjeljka Čubrilovića – prijedlog poslanika Nebojše Vukanovića.
Šulić je naveo da je skupštinski Kolegijum odlučio da će se poslanici o razmotrenim tačkama dnevnog reda 19. redovne sjednice izjasniti sutra, a da rade do 15 časova. Nastavak zasjedanja zakazan je za utorak, 30. novembra.
On je ponovio da će termini posebne skupštnske sjednice o nadležnostima, koju inače inicira Član Predsjedništva BIH Milorad Dodik, biti naknadno utvrđeni.
Šef kluba poslanika SNSD Igor Žunić predložio da se sa dnevnog reda skine prijedlog o razrješenju Čubrilovića.
“Gospodin Vukanović je dao neki svoj prijedlog bez obrazloženja. Nije ni jednom spomenuo ime Čubrilovića, a naročito neke njegove propuste koji bi trebali da služe za njegovu smjenu. Onaj ko ovako ruši dignitet NSRS, ko se igra sa ovako važnim temama i političkim i ljudskim, zbog malo politikanstva, zbog 5 minuta priče, neka mu služi na čast”, rekao je Žunić.

Ostavite komentar: