Snimač našao na klima uređaju: Još se istražuje ko je prisluškivao prvog čovjeka Prijedora

Okružno javno tužilaštvo i policijski službenici Policijske uprave Prijedor još uvijek istražuju ko je prije sedam mjeseci prisluškivao aktuelnog gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića.

Naime, Pavlović je uređaj za snimanje tona pronašao u svojoj kancelariji prijedorske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja gdje je bio rukovodilac. On je uređaj za prisluškivanje uočio 21. oktobra, kada je već bio kandidat SNSD za gradonačelnika grada na Sani jer je već nekoliko dana trajala izborna kampanja.

Pavlović je odmah obavijestio Policijsku upravu Prijedor da je pronašao uređaj za snimanje tona u svojoj kancelariji.

Glavni okružni javni tužilac Mladen Mitrović za Srpskainfo podsjeća da je Policijska uprava Prijedor podnijela izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje“ iz člana 155. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je od strane NN lica ili više njih u neutvrđenom vremenskom periodu u prostorijama Filijale Fonda zdravstvenog osiguranja u kancelariji rukovodioca Filijale Dalibora Pavlovića postavljen uređaj za prisluškivanje.Ovo tužilaštvo je formiralo predmet, isti se nalazi u fazi istrage, te se u saradnji sa Policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne radnje na otkrivanju NN izvršioca ovog krivičnog djela”, zaključuje Mitrović.

Pavlović je u oktobru novinarima ispričao da je uređaj za snimanje tona ugledao sasvim slučajno na klima uređaju u svojoj kancelariji.

“Razgovarao sam na mobilni telefon i hodao sam kroz kancelariju. Razgledajući po njoj slučajno sam na klima uređaju koji je iznad vrata ugledao ćošak malog crnog predmeta za koji nisam znao šta je. Popeo sam se na stolicu i ugledao aparat koji je sličan diktafonu ili snimaču. Istog trenutka mi je prošla kroz glavu priča koja je kružila po gradu i pozvao sam MUP da dođu i vide šta je”, priča Pavlović.

On je tada dodao da su prethodno do njega došle „ priče iz kafana“ da će biti obajavljeni njegovi razgovori koji bi ga mogli diskreditovati.

Međutim, Pavlovića nije ništa diskreditovalo te je već naredni mjesec izabran za gradonačelnika Prijedora. Ipak, bilo je i onih koji su po društvenim mrežama objavljivali da Pavlović nije pronašao uređaj za snimanje, već daljinski za klima uređaj. Budući da je Tužilaštvo formiralo Predmet, nema sumnje da je pronađen uređaj za tonsko snimanje. Ostaje još da se riješi misterija ko je prisluškivao aktuelnog gradonačelnika Prijedora, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: